Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast andere boeken onder pseudoniem uit te brengen.

All-inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk geworden voor deze ijzersterke vakantiethrillers. Alle titels (All inclusive, De vlucht, Zomertijd, Cruise, Après-ski, De suite, Zwarte piste, Bella Italia, Noorderlicht, Bon Bini Beach, Het chalet, Route du Soleil, Winterberg, Goudkust, Mont Blanc, Costa del Sol, Sneeuwengelen, Hittegolf, Lawinegevaar, Het paradijs, Winternacht, Super de Luxe en IJskoud) zijn in de bestsellerlijst verschenen. Cruise werd in 2010 genomineerd voor de NS Publieksprijs, Noorderlicht in 2012.

De nieuwste zomerthriller Het strandhuis verschijnt op 24 april 2019. In totaal zijn er al meer dan 2.5 miljoen Suzanne Vermeers verkocht. Er wordt gewerkt aan de verfilming van enkele boeken.

Blijf op de hoogte van Suzanne Vermeer! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!