Zomeravond
Zomeravond
Zomeravond

Zomeravond

Samenvatting

Lauren Martens is met haar zusje Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Een week later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft met hulp van zijn advocaat de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen om mee te werken. Ze keert terug naar Aubenas, de plaats waar haar zusje werd vermoord.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514737
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s):
Prijs: 10,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 12-07-2022

Specificaties

ISBN: 9789044932560
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s):
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 20-04-2021

Specificaties

ISBN: 9789046174753
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s):
Prijs: 9,99
Duur: 8 uur en 46 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 26-04-2021
Zomeravond
Zomeravond
Zomeravond
Paperback:
10,99
E-book:
6,99

Leesfragment

Proloog
Er ligt een meisje op haar buik in het water. Haar hoofd wat gedraaid, haar ogen gesloten en haar mond een stukje open.
Alsof ze verkoeling zoekt voor de warme zon die op haar schijnt. De blonde haartjes op haar bovenarmen deinen mee
met de wind. Kiezelsteentjes schuiven zachtjes langs haar heen en op de achtergrond klinkt het gezoem van muggen.
Op een enkele wolk na is de lucht strakblauw. Door de stroming ligt het meisje in een ondiep stuk van de rivier. Haar lange blonde haar is plakkerig en vuil. Het zit vol opgedroogd bloed en de zoetige kokosgeur van haar lievelingsshampoo is vervangen door die van ijzer. Haar strakke bloemenjurkje is opgekropen tot boven haar middel en ze draagt geen onderbroek. Haar volmaakt ronde, witte billen contrasteren met de gebruinde zomerteint op de rest van haar lichaam.
De forse wond op haar achterhoofd is niet het enige spoor van geweld. Krassen, schaafwonden, blauwe plekken. Haar nagels zijn rafelig en gebroken alsof ze wanhopig heeft geprobeerd zich aan de rotsachtige oever vast te klampen. Alles om zich niet te laten opslokken door het water. Alles om in leven
te blijven. Een van de laatste dingen die ze in haar veel te korte leven zag waren ogen zo blauw als de zomerlucht. Er zijn mensen naar haar op zoek. Mensen die veel van haar houden. Ze is iemands dochter, iemands zusje, iemands kleinkind, iemands nichtje, iemands vriendin. Hun geschreeuw kan zij niet meer beantwoorden. Zal de waarheid over die noodlottige nacht ooit boven water komen?

Gerelateerde artikelen

Stem op ZOMERAVOND!

De zomerthriller Zomeravond is genomineerd voor de Storytel Awards 2021…

Lees meer
Nieuws